COCO-MAT opent tweede winkel in A’dam met nieuw concept

Schermafbeelding 2017-05-03 om 16.26.20Met het nieuwe concept ‘night sleep, day balance’ wordt eind mei aan het Haarlemmerplein een tweede winkel van COCO-MAT geopend. Het internationale en van oorsprong Griekse duurzame lifestyle merk is gespecialiseerd in natuurlijke woon- en slaapproducten. COCO-MAT heeft al een filiaal in Amsterdam, maar breidt nu vanwege succes uit naar het stadsdeel Centrum/Westerpark. De nieuwe vestiging is officieel een franchise van het Griekse interieurmerk, die al meer dan 100 winkels wereldwijd heeft. De tweede Amsterdamse partnerwinkel, die gevestigd is in de oude Citroen garage, zal van COCO-MAT de vierde in Nederland zijn, die zowel in Rotterdam als in Arnhem actief is.

Nieuw concept
COCO-MAT zet zich in voor de bewustwording van een natuurlijke lifestyle en die van het milieu. “Wij willen laten zien dat een goede nachtrust verband kan houden met onder andere beweging”, aldus de eigenaar van de nieuwe franchise, Gürsel Iz, die tevens al veertien jaar werkzaam voor het merk. “In de nieuwe winkel zal natuurlijk slapen en bewust leven centraal staan. Ik hoop dat wij een aandeel zijn voor de buurt en dan ook straks veel gelukkige, uitgeslapen en vrolijke fietsers te zien.”
Het verkooppunt aan het Haarlemmerplein zal haar verkoopfocus leggen op de ‘slaapkamer’, inclusief de aankleding ervan. Onder de collectie zal voornamelijk haar natuurlijke, hypoallergene, anti-chemische- en metaalvrije bedden, matrassen, kussens en van biologisch katoenen bedlinnen en kleden worden verstaan, met als unieke toevoeging; de van massief houten fiets ‘de COCO-MAT Wooden Bike’. De Wooden Bike, is gemaakt van 100% hout en ontworpen door studenten van de Design Academy van Athene. De fiets is speciaal voor COCO-MAT door een Grieks start-up bedrijf gemaakt, die het duurzame merk coacht en ondersteunt. Het project ‘Wooden Bike’ moet de bewustwording van beweging en een gezondere lifestyle bewerkstelligen. Per verkochte fiets wordt er een boom gepland op de eigen grond van COCO-MAT bij het hoofdkantoor in Athene, Griekenland. De interieurproducten, zoals de natuurlijke sofa’s en stoelen die COCO-MAT ook produceert, worden in Amsterdam alleen in de al bestaande winkel aan de Overtoom verkocht.