Duurste kussen ter wereld: goud, saffier en diamanten

Schermafbeelding 2017-05-03 om 15.49.56De ‘Gold Edition’ van het Tailormade Pillow, ontworpen door de Nederlandse fysiotherapeut Thijs van der Hilst uit Tilburg, is het duurste kussen ter wereld. Deze ‘Gold Edition’ is een 100 procent gepersonaliseerd kussen met gouden kussenhoes, enorme saffier en diamanten. De prijs: 56.995 Dollar.

Tailormade Pillow is een 100 procent op het individu ontworpen hoofdkussen en biedt een optimale ondersteuning voor alle ligposities. De normale variant wordt volgens Van der Hilst al gebruikt door royalty’s, topsporters en Amerikaanse beroemdheden. Het kussen is met een wereldwijde aan-huisservice verkrijgbaar is vanaf 4.995 Dollar.
Het eerste maatwerk hoofdkussen is het resultaat van een geavanceerde 3D-scan, dat het bovenlichaam zeer gedetailleerd in beeld brengt. Middels een gepatenteerd algoritme wordt de exacte vorm en het juiste formaat van het kussen bepaald, zodat zowel de linkerzijlig als de rechterzijlig en de rug- en buiklig optimaal ondersteund worden.

Gold Edition
In samenwerking met het Textiellab in Tilburg heeft Van der Hilst een stof ontwikkeld waarin 24 karaat goud is verwerkt. Een uniek en geslaagd experiment: het is voor het eerst gelukt een stof te weven met echt goud. De stof wordt gebruikt voor de exclusieve gouden kussenhoes van Tailormade Pillow – Gold Edition. Het goud is een sierelement, maar heeft ook tot doel om alle elektromagnetische straling van bijvoorbeeld smartphones te blokkeren. Een 22,5 karaat grote saffier en 6 diamanten ingelegd in een gouden omhulsel als ritsluiting, maakt het exclusieve kussen af. Dit duurste hoofdkussen ooit gemaakt (verkoopprijs 59.995 Dollar), is voor het eerst te zien op de World Index Fair in Dubai, in een kluis van kogelwerend glas. Om dit gouden hoofdkussen te complementeren zijn er diverse decoratieve kussens voor bed of bank verkrijgbaar, voorzien van dezelfde gouden stof. Prijzen starten bij 7.995 Dollar voor een kussen van 40x40cm.