Ambiente 2018 boekt bezoekersrecord

Na vijf dagen is een einde gekomen aan Ambiente, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor de consumentengoederenindustrie. Op een oppervlakte van 308.000 m2 presenteerden 4.441 exposanten uit 89 landen de trends van de toekomst. 81 procent van alle exposanten kwam uit een ander land dan gastland Duitsland, wat deze editie van Ambiente tot de meest internationale markt voor consumptiegoederen ooit maakt.

In totaal bezochten 134.600 kopers uit 168 landen de vakbeurs in Frankfurt. De top tien van bezoekerslanden waren Italië, China, Frankrijk, VS, Groot-Brittannië, Nederland, Spanje, Turkije, Korea en Zwitserland. Vergeleken met voorgaande edities waren er dit jaar meer bezoekers uit China en Korea, Rusland, de Noord-Afrikaanse landen, Zuid-Afrika en heel Zuid-Amerika, Turkije, Libanon en Cyprus. Wederom was het tevredenheidspercentage onder de bezoekers erg hoog: 96% procent.

Ambiente ging in 2018 helemaal over Oranje. De traditionele presentatie van het partnerland was in handen van industrieel ontwerper Robert Bronwasser. Op de dag van het partnerland waren er ook tal van acties en evenementen onder Nederlands leiderschap. Sylvie Meis was gisteren de eregast bij Ambiente. De bekende tv-presentator en ondernemer ontdekte modern design uit Nederland en Duitsland tijdens een rondleiding door de beurshallen.

Volgend jaar vindt Ambiente plaats van 8 tot 12 februari. (Bron/Beeld: Messe Frankfurt.)

Tags: , ,