Bedden voor Roemeens kindertehuis

Een vrachtwagen vol bedden. Daarmee reisden Piet en Aafke de Vries recent naar Roemenië. De bedden waren bestemd voor een tehuis in Alesd. Het was voor Piet en Aafke een reis die ze al vele malen eerder maakten en als het aan hen ligt nog vaak gaan maken.

Volgens de Europese regelgeving mogen kinderen in een opvang niet meer in stapelbedden slapen. Dit zorgde voor een nieuwe uitdaging voor Piet en Aafke. Afgelopen jaar struinden zij kringloopwinkels en Marktplaats af om aan de twintig bedden te komen die het tehuis nodig had. Met een bedrag van tweeduizend euro, gekregen van Mondiaalten, moest dit te realiseren zijn. In een Limburgse kringloopwinkel kwam het echtpaar een grote partij bedden tegen, uit een zojuist leeggehaald klooster. Nadat ze de bedden hadden opgehaald begon de volgende uitdaging en dat was het vinden van passende lattenbodems.

Gelukkig is het stel De Vries niet voor één gat te vangen en uiteindelijk stonden er recent twintig complete sets bedden achterin de vrachtwagen samen met dozen kleding, schoenen, speelgoed en 150 m² laminaat. Aafke: “De vrachtwagen zat vol dus besloten we de matrassen in Roemenië te kopen”.

Eenmaal in Roemenië was het werk nog niet gedaan. Matrassen moesten worden gekocht en de bedden in elkaar gezet. “We kregen hulp van twee jongens uit het tehuis in Popesti, een tehuis 45 km van Alesd waar we vanaf 1994 al goederen brengen. We kennen de jongens goed, ze vonden het geweldig om ons te helpen”, vertelt Piet.

kindertehuispopesti.nl

Tags: , , , , , ,