Beddenwinkel is al 50 jaar actief

De beddenwinkel van Hans en Paula Groenendaal aan de Potterstraat in Bergen op Zoom bestaat al 50 jaar.

Hans wordt zelfs omschreven als een echte ‘slaapprofessor’. In de winkel van het ondernemende echtpaar ben je welkom voor alles dat te maken heeft met het betere slapen. Denk hierbij aan bedden, dekbedden, matrassen en kussens. Nachtkastjes verkopen de Brabanders trouwens ook. Op 1 april 1968 openden Hans en Paula hun beddenspeciaalzaak en dit was dan ook direct de eerste echte beddenwinkel van Bergen op Zoom.

Volgens Hans weten veel mensen niet wat er bij het produceren van een matras komt kijken. “Je krijgt onder andere te maken met ventilatie, zones en niet zelden vijf verschillende hardheden. Dit is ook de reden dat wij aan klanten altijd de binnenkant van een matras tonen. Voor iedereen is er trouwens een goede matras te verkrijgen.”

Als het om bedden en matrassen gaat, heeft de techniek de afgelopen 50 jaar natuurlijk ook zeker niet stilgestaan. Hans: “Hierbij denk ik aan natuurlatex, pocketvering, koudschuim, bonellvering, natuurlatex en nu kun je bedden op diverse wijzen verstellen.”

Tegenwoordig speelt het milieu ook zeker een rol. Paula: “We nemen oude matrassen van klanten in deze tijd altijd mee naar de zaak. Die worden namelijk later gerecycled. Wist je trouwens al dat er in ons land al matrassen worden geproduceerd die voor 95 procent recyclebaar zijn?”

Aan stoppen met hun bedrijf denken de Groenendaals nog zeker niet. Hans rondt af: “Wij hebben een prachtig vak. We hebben het 50-jarig bestaan van onze zaak gehaald door de goede service die wij bieden aan al onze klanten. Die zijn dan ook erg tevreden. Geregeld worden er zelfs bosjes bloemen bij ons bezorgd.”

(Bron: bndestem.nl).

groenendaalbedden.nl/

Tags: , , , , , , , , , , , , ,