Bijzondere slaapplekken

In een blog op Zoover wordt aandacht besteed aan bijzondere slaapplekken in Nederland. Wat te denken van slapen in een wijnvat? Je zou denken: goede nachtrust gegarandeerd. Maar er komen nog meer leuke suggesties voorbij.

Het wijnvat heeft een inhoud van 20.000 liter, is al leeg en staat in Groeningen, op het terrein van Ezelgasterij Aan de Maasheggen. Twee ledikanten passen erin, de gordijntjes zijn rood-wit geblokt, zoals het hoort. En slaap je meestal niet of beroerd in een vliegtuig, anders wordt dat als het aan de grond blijft en knus is ingericht. Je kunt het vinden in Teuge en voor de liefhebbers zijn er ook een bubbelbad en een sauna aan boord.

In Harlingen is niets te gek en heb je de keuze uit een vuurtoren, reddingsboot of havenkraan. Niks voor mensen met hoogtevrees, deze laatste, maar als je even doorbijt heb je in elk geval wel een schitterend uitzicht. Boomhutten zijn er genoeg, maar het blijft leuk om erin te overnachten. Op Zoover wordt een exemplaar uit West-Kapelle getoond. Kortom, wie eens wat anders wil dan een hotel, vakantiehuisje of andere accommodatie, komt aan zijn of haar trekken op steeds meer plekken in Nederland.

Tags: ,