Dekbedmiljonair

Quote publiceert jaarlijks de bekende wie-verdient-wat lijstjes. Dit jaar staat ook Niels Verwij erop, de man achter dekbed-discounter. Hij deed daarvoor al in o.a. minimotoren en robotstofzuigers, maar vond in het dekbed – en intussen in veel meer woonartikelen – zijn gouden ei.

Toen hij op zijn website experimenteerde met de verkoop van allerhande artikelen, ontdekte hij het dekbed. Op Quotenet.nl zegt hij: “In die periode kwam ik erachter dat een dekbedovertrek een goed artikel is. Het gaat onderweg niet stuk, hoe hard ze er bij PostNL ook mee gooien, en ook tijdens het gebruik kan er weinig aan kapot. Je hebt er dus weinig gedoe van. Bovendien heeft elk huishouden het nodig.”

Verwij vocht zich met dekbed-discounter de markt in. “Die was altijd verdeeld door een aantal exorbitant rijke families, die al de tijd de prijzen hooghielden. Nee, ze waren niet bepaald blij toen ik daar wat aan ging doen. Ze begonnen serieus stampij te maken, zeker toen we eenpersoons dekbedden voor € 9,95 begonnen aan te bieden. Ze stonden hier klagend voor de deur. Vervolgens heb ik gezegd daar dan maar € 4,95 van te maken, want ik doe mijn eigen ding en niemand houdt me tegen,” aldus Verwij. Hij staat met een (papieren) vermogen van 8 miljoen euro op plek 99 van Quote’s lijst van jonge, succesvolle en selfmade ondernemers.

Tags: ,