Duurzame samenwerking

Conscious Hotel Westerpark, dat afgelopen vrijdag de dertiende april haar deuren opende, voorziet alle 89 kamers van duurzame Auping bedden uit Deventer. In deze samenwerking tussen twee Nederlandse merken staat duurzaamheid met een hoofdletter D voorop. Lees hieronder bijvoorbeeld waar alle grondstoffen voor de bedden vandaan komen.

Uniek is verder dat het Conscious Hotel Westerpark het eerste hotel in Nederland is dat volledig draait op windenergie en voorzien is van allerlei slimme, duurzame oplossingen. Het volledig recyclebare Essential bed van Auping past natuurlijk perfect binnen dit concept. Ook het design van het bed sluit goed aan bij Conscious Hotels: een tijdloos en duurzaam ontwerp. Voor de 31 luxe kamers ontwikkelde Auping samen met de interieurarchitect van het hotel een speciaal ‘Cushion Headboard’.

Conscious Hotel Westerpak is gelegen in een mooie, groene omgeving en de kamers hebben uitzicht op de Westergasfabriek, een hotspot voor culturele activiteiten. Eerder leverde Auping al bedden aan Conscious Hotel The Tire Station en Conscious Hotel Vondelpark.

De Auping Essential, een cradle to cradle ontwerp van de Nederlandse beddenfabrikant, bestaat volledig uit herbruikbare materialen, is eenvoudig uit elkaar te halen en te recyclen. Bij de materiaalkeuze van het ontwerp is rekening gehouden met de rol van de grondstoffen in de productieketen. Zo is er bewust gekozen voor aluminium als basis voor het gegoten bedframe omdat dit metaal veelvuldig en makkelijk kan worden omgesmolten en hergebruikt. De spiralen zijn van staal, eveneens eenvoudig recyclebaar. Alle grondstoffen voor het bed – en alle andere Auping producten – worden lokaal gewonnen: in een cirkel van 300 kilometer rondom de fabriek in Deventer.

auping.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , ,