Elk weekend ertussenuit

Wat begon met een blog met vakantiekiekjes, is uitgegroeid tot een boek met veertig bijzondere slaapplekken in Nederland en Vlaanderen. Renske Borst presenteerde haar boek afgelopen weekend bij boekhandel Vos & Van der Leer in Dordrecht.

Het begon zo’n twee jaar geleden toen ze werd benaderd door het Stayokay hostel in de Biesbosch. Of ze een nachtje wilde slapen in hun Wikkelhouse, een lodge gemaakt van gerecycled karton, in ruil voor foto’s en tekst. Al snel volgt een tripje naar een tipi, aan de rand van het bos tussen de ezels en de kaarsjes, en een overnachting in een yurt. Nu pakt Renske elke vrijdag haar koffer en gaat ze op pad in haar oranje Volkswagen Kever. Op zoek naar de meest bijzondere plekken om een nachtje door te brengen.

De eerste veertig overnachtingen zijn nu gebundeld in het boek ‘(Te) gekke slaapplekken’, dat ze zelf heeft vormgegeven (ze werkt vier dagen per week als vormgever bij een reclamebureau). Met het boek wil Renske laten zien dat je niet zo ver hoeft te reizen voor een bijzonder weekendje weg. ‘Mensen zouden wat vaker een weekend weg moeten gaan, even onthaasten. Gewoon om jezelf op te laden, in plaats van je mobiele telefoon.’ (Bron: AD. Foto: Renske Borst.)

Tags: , , ,