Mensen in de provincie Limburg slapen steeds minder goed

Inwoners van de provincie Limburg slapen steeds minder goed. Het aantal mensen met slaapproblemen neemt fors toe en bezoeken ziekenhuizen die er steeds meer werk door krijgen.

Op de website van De Limburger staat over dit onderwerp. Er wordt volgens het nieuwsmedium gesproken door sommigen over een verdubbeling van personen die te maken hebben met slaapproblemen.

De meeste mensen die worden behandeld voor slaapproblemen hebben moeite om in of door te slapen. Het te vroeg wakker worden (insomnie). Of ze hebben te kampen met snurken en slaapapneu (ademstops).

In 2017 meldden zich in het St. Jans Gasthuis in Weert 510 patiënten met slaapapneu. In 2018 zijn dat er nu al 271. In 2013 waren in dit ziekenhuis ‘slechts’ 293 patiënten in behandeling voor genezing van de genoemde aandoening.

Het is op dit moment onbekend waarom er in Limburg meer mensen worden aangemeld bij ziekenhuizen voor onderzoeken naar hun slaapproblemen. Ook of dit wordt veroorzaakt door de stijging van het aantal mensen met slaapstoornissen in deze provincie is onduidelijk. Het kan zijn dat huisartsen meer mensen met deze problematiek doorverwijzen naar ziekenhuizen.

In maart is in de Maastrichtse De Reinaert Kliniek een aparte afdeling open gegaan. Hier worden mensen behandeld met apneu- en snurkproblemen. In dezelfde maand kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), met cijfers naar buiten dat een vierde deel van inwoners van Limburg van 12 jaar en ouder last heeft van slaapproblemen.

 

Tags: , , , , ,