Nachtje slapen in oude kerk

Volgende maand kun je ervaren hoe mensen zich in de dertiende eeuw hebben gevoeld. Op vrijdag 16 maart kun je namelijk een nachtje slapen in het oude kerkje van Fransum, vlak bij Groningen. Deze overnachting wordt georganiseerd door ‘Buitengewoonslapen.nu’ in samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK).

Buitengewoonslapen.nu organiseert elke derde vrijdagnacht van de maand een overnachting op een bijzondere locatie. Bijvoorbeeld op het wad, bij een rivier of in een stal. In het afgelopen jaar is in en rond de kerk van Oostum geslapen, in de Hortus, in het Lauwersmeergebied, op de dijk en bij een hunebed. Buitengewoonslapen.nu wil het buitenslapen promoten, ondersteunen en verder brengen. De bijeenkomsten zijn niet bedoeld als uitbundig samenzijn. De intentie is samen de stilte beleven en in de natuur zijn.

Wil jij graag in het kerkje van Fransum logeren? Als je een mail stuurt naar info@buitengewoonslapen.nu, hoor je of er nog plaats is. Deze bijzondere overnachting kost 25 euro, inclusief veldbed, matje, bivakzak, lantaarn en ontbijt. (Bron: Groninger Internet Courant. Foto: SOGK, Omke Oudeman.)

Tags: , , , , ,