Nieuwe slapenbeurs

Nieuwe-slapenbeurs-300x200

Vers van de pers: er komt een Vakbeurs Slapen aan. Het gaat om een nieuw initiatief van Jeroen Haarhuis (links op foto) en Cees Jansen (rechts op foto) van Haarhuis & Jansen. Op dit moment doet een achttal merken/leveranciers mee, maar wellicht komen daar nog namen bij. Tijdstip: 2 en 3 september 2018.

Maar er ís toch al Hollandsch Slapen, op hetzelfde moment in Baarn? “Wij beurzen inderdaad in Bomencentrum Nederland, de tuinen grenzen aan elkaar. Dus bezoekers kunnen beide events combineren,” vertelt Jeroen Haarhuis. “De reden dat wij zelf iets organiseren, is omdat we niets hoorden van de organisatoren van Hollandsch Slapen nadat we onze belangstelling voor deelname kenbaar hadden gemaakt. Toen werden we in april geconfronteerd met het nieuws dat Hollandsch Slapen al helemaal ingevuld was. Jammer, dat hadden we graag van de organisatie zélf gehoord. Wij vinden dat de detailhandel recht heeft om zoveel mogelijk fabrikanten te bekijken op een beurs, om zodoende de juiste beslissing te nemen welk merk een eventuele aanvulling kan zijn op zijn of haar collectie. Daarop hebben we besloten een eigen event te organiseren.”

Dit zou oorspronkelijk een soort huisshow van Haarhuis & Jansen worden, aldus Haarhuis. “We kwamen in contact met andere fabrikanten en hoorden dat zij tegen hetzelfde probleem aanliepen en zich bij ons initiatief aan wilden sluiten.” Zo gebeurde. “We willen saamhorigheid uitstralen en laten zien welke mooie producten er zijn en hoe deze worden gemaakt.” De beurs is momenteel 1200 m2 groot, mogelijk komen er nog exposanten bij. “Een leverancier van bijvoorbeeld bedtextiel zou mooi zijn, dat is een waardevolle aanvulling.”