Vrouw uit Waalwijk heeft na babbeltruc twee ongelijke matrassen

Een vrouw uit Waalwijk heeft na slachtoffer te zijn geweest van een babbeltruc nu twee ongelijke matrassen in huis. Omdat ze in eerste instantie akkoord ging met de aankoop, kan ze fluiten naar haar geld.

Daarnaast zegt zij dat de handelaar zich aan haar heeft vergrepen. De politie kan hier niks tegen doen omdat het zijn woord is tegen de hare.

Een paar weken geleden kreeg de Brabantse een folder door de brievenbus, waar op matrassen tegen lage prijzen werden aangeboden. ‘Marktkoopman staakt activiteiten’. Ze besloot te reageren en maakte telefonisch een afspraak met de verkoper.

Een man kwam langs. Hoewel de Waalwijkse slechts één matras nodig had, liet ze zich ompraten en kocht ze er twee en daar betaalde ze 200 euro voor. De ene matras was veel hoger dan de andere.

De vrouw wilde daarom vervolgens haar geld terug, maar daar was de verkoper het niet mee eens. Er volgde zelfs een handgemeen, dat gelukkig met een sisser afliep.

Volgens Marlies van Venrooij die namens de politie Zeeland-West-Brabant voorlichting verzorgt over babbeltrucs, neemt dit fenomeen hand over hand toe. “Zowel online als aan de voordeur. Senioren zijn geregeld te goedgelovig. Mensen moeten heel goed uitkijken wie ze in hun huis binnenlaten. Geef ook nooit je bankpas of pincode af.”

Bron: Brabants Dagblad.

Tags: , , , , , , , , ,